Beregning af outs i poker – Del 2

I denne anden del af beregning af outs i poker forklares halve og skjulte outs, mens artiklerne afsluttes med nogle gode råd.

Halve Outs

Nogle gange vil dine opfattede outs kun tælle som halve outs. Dette kan virke underligt, men lad os tage et kig på et eksempel:

Du har

[8:s;9:s]

Bordet er

[10:h;J:h;3:d]

Du har fire syvere og fire dronninger, som vil give dig en straight. Betyder det, at du har otte outs. Korrekt?

Ja og nej. Nogle gange kommer du til at ramme din straight, men kortet vil også give din modstander en flush, og dermed forbedrer dig til den anden bedste hånd.

I dette eksempel er Q og 7 i hjerter ikke af fuld værdi for dig. Derfor bør du kun tælle dem med som halve outs hver. Betydningen i virkeligheden er, at du kun har syv outs.

Optællingen af Q og 7 i hjerter som halve outs tegner sig for de gange, hvor du vil lave din straight og stadig tabe til din modstanders flush.

Skjulte Outs

Lejlighedsvis vil du komme på tværs af en hånd, hvor du desuden kan have skjult outs. De kaldes skjulte outs, fordi de ikke omgående kan hjælpe din hånd, men de kan faktisk såre din modstanders hånd.

Et hurtigt eksempel:

Du holder

[A:h;A:k]

på et

[5:s;6:k;9:d;K:h]

bord. Din modstander har

[6:s;5:h]

For to par. På river kan du blive frelst af en af to resterende esser, hvilket vil give dig et sæt, men du kan også hjælpes af bordet med enten en nier eller konge. Dette er ikke umiddelbare outs, men vil give dig den bedste hånd på river.

Dette ville ødelægge din modstanders to par og give dig to højere vindende par. Mens hverken ni eller en konge faktisk rammer dine kort på hånden, vil det stadig forbedre din hånd til en vindende to par kombination. Det er det, der er kendt som en “skjulte outs.”

Poker, forenklet, er to ting

Som med enhver færdighed, gør øvelse perfekt. Når du er i stand til præcist beregne dine outs, vil du være i stand til at bestemme pot odds, som du har brug for, for at fortsætte med en hånd. Og når du har det med, har du stort set styr på poker på et matematisk plan.

Poker, forenklet, er to ting. Få dine penge godt ind og / eller få dine penge ind med gode odds. Når du har disse to evner i posen, kommer resten lettere med tiden.